Televizorul palpaie si se opreste brusc
Un ecran care palpaie este o problema comuna, in special in cazul televizoarelor care au avut o durata lunga de viata. Aceasta problema apare de obicei fara niciun semn sau avertisment, iar atunci cand apare, televizorul nu mai are mult de trait. Cu toate acestea, pornirea din nou a televizorului ar putea restabili temporar imaginea.
Aceasta problema de palpaire a ecranului poate fi atribuita placii procesorului principal al televizorului. Cu alte cuvinte, placa ar putea comunica cu sistemul de iluminare din spate prin intermediul liniei de control pentru a opri televizorul. Puteti incerca sa remediati singur aceasta problema acasa, daca stiti ce este un fir de jumper si cum functioneaza scurtcircuitarea a doi pini. Daca toate acestea suna strain, contactati un service reparatii televizoare Deva.
Pentru a remedia problema, tehnicianul va trebui sa inlocuiasca placa de procesor sau banda LED. In ambele cazuri, s-ar putea sa trebuiasca sa scoateti o suma considerabila de bani.
Imaginea este comprimata sau nefiresc de lunga
Aceasta ar putea fi o problema legata de raportul de aspect al televizorului, care poate fi usor de rezolvat prin accesarea sectiunii de setari din interfata televizorului si restabilirea raportului de aspect la raportul original. Aceasta este probabil cea mai simpla problema si cea mai simpla remediere corespunzatoare dintre toate problemele televizorului enumerate aici. Daca nu puteti accesa setarile televizorului dumneavoastra, ar fi de ajutor sa consultati manualul televizorului sau sa cautati ajutor online.
Contururi ciudate in jurul obiectelor
Astfel de contururi ciudate in jurul obiectelor si persoanelor de pe ecran s-ar putea datora faptului ca nivelurile de claritate ale televizorului sunt prea ridicate. Pentru a indrepta lucrurile, mergeti la optiunea de meniu a televizorului si reduceti acuitatea imaginii.
O alta cauza posibila ar putea fi faptul ca televizorul dvs. utilizeaza o procesare de imbunatatire a marginilor, care poate sa nu fie necesara pe ecranele de inalta definitie. Daca aceasta procesare este problema, consultati manualul pentru a gasi o solutie, accesand meniul de service al televizorului.
Ecranul este partial gri
Daca ecranul a devenit partial gri, inspectati mai intai dispozitivele de intrare. Opriti televizorul si deconectati-l de la unul sau mai multe dispozitive media, daca este conectat la vreunul. Acum verificati daca problema persista. Daca da, verificati daca modificarea setarilor de imagine remediaza problema. Daca nu, efectuati o resetare a sistemului.
Este posibil ca functionalitatea de resetare a sistemului sa nu fie aceeasi pentru toate televizoarele, atrage atentia siteul www.reparatii-televizoare.net. Pe televizoarele Samsung, de exemplu, accesati “Suport”, “Auto Diagnosticare” si apoi “Reset”. Daca nici acest lucru nu va ajuta, este foarte probabil ca placa T-con a televizorului dvs. sa fie stricata, lipita incorect sau o conexiune din interiorul televizorului sa fie deteriorata. Asistenta profesionala este obligatorie in astfel de cazuri.
Palpaire ca o lumina stroboscopica
Daca imaginea palpaie ca o lumina stroboscopica, inspectati toate echipamentele de intrare conectate la televizor. Daca dispozitivele de intrare sunt in regula, inspectati in continuare sursa de alimentare. Supratensiunile ar putea cauza astfel de palpairi si clipit. Daca este necesar, opriti televizorul, deconectati-l si apasati lung sau mentineti apasat butonul de alimentare timp de aproximativ 15 secunde pentru a initia ciclul de alimentare. Porniti televizorul dupa cateva minute.
Daca acesti pasi nu rezolva palpairea, ar putea exista o problema cu becul, LED-ul sau lumina de fundal din cadrul televizorului. Atunci cand lumina a ajuns in faza finala, o palpaire este un semn revelator. Ca sa nu mai spunem ca si aceasta problema are nevoie de ingrijire profesionala.