Multe intreprinderi mici nu au volumul de tranzactii financiare care impune angajarea unui contabil cu norma intreaga, sau chiar cu jumatate de norma. Pe de alta parte, situatia financiara a activitatii lor este de asa natura incat acestea ar putea beneficia mai mult de revizuire si planificare financiara regulata si contabilitate la zi, in loc sa lase orice factura, chitanta si registru pentru a fi inmanate agentului fiscal la incheierea anului.
Alegerea expertului potrivit: gaseste o recomandare
Pentru un contabil din afara firmei tale, wwwfirme-contabilitate.net iti recomanda sa intrebi cine si / sau care firme sunt utilizate de prietenii si colegii tai. Cere cunostintelor din industrii similare nume sau recomandari. Mentioneaza ca esti in cautarea unui contabil la clubul de sport sau clubul de sanatate. Sa intrebi in jur este una dintre cele mai bune metode de a identifica candidati buni pentru afacerea ta. Posibil ca avocatul tau sa iti poata face o recomandare. Asociatia comerciala din industrie, de asemenea, poate fi o resursa buna.
Daca planifici angajarea unui specialist în contabilitate in firma proprie, raspandeste vestea printre colegi si prieteni. Reclamele din ziare, agentiile de recrutare si site-urile de pe Internet – toate sunt resurse ce pot fi utilizate. Firmele de recrutare percep taxe, asa ca stiu exact ce iti furnizeaza – din sfera de activitate – inainte de a efectua acel serviciu.
In multe cazuri, omul cautat este un consilier de afaceri de incredere pentru o afacere mica. El se comporta ca si cum ar fi mai mult decat un simplu contabil din afara firmei. El este implicat in atat de multe aspecte ale afacerii proprietarului incat acea relatie trebuie sa fie una de incredere; probabil de acea atat de multe firma aleg pentru postul de contabil, o firma mai mica, dar care se focuseaza pe a oferi atat servicii de calitate cat si comunicarea dorita clientilor sai.
Alegerea specialistului potrivit: interviuri si verificarea recomandarilor
Retine ca afacerile mici nu isi permit sa faca o greseala de angajare – mai ales cu un om cu o astfel de raspunere. Contabilul angajat va avea acces la registre, inregistrari, precum si alte informatii private ale companiei.
Este imperios necesar ca proprietarul afacerii sa isi acorde timp pentru a intervieva firmele si candidatii individuali. Verifica daca au experienta in industria ta, intr-o companie pe masura celei pe care o detii.
Daca intervievezi firme din afara, cere-le sa te intalnesti cu membrii personalului care vor lucra cu tine. Acomodeaza-te cu doctrina celor mai multe firme de contabilitate si, cel mai important, cu timpul pe care il vor dedica sa serveasca afacerea ta intr-un mod prompt. Asigura-te ca se poate face o comunicare clara si directa chiar si cu vestile negative sau sfaturile.
In cele din urma, verifica recomandarile. Aceasta este o decizie importanta, si proprietarul companiei trebuie sa dea dovada de sarguinta adecvata inainte de a lua o decizie.
Alegerea unui personal propriu sau a unei firme de contabilitate este o piatra de hotar pentru o mica afacere. Este un semnal ca acea companie doreste sa consolideze activitatea sa financiara, sa-si imbunatateasca raportul de management, si sa directioneze compania catre o crestere. Multe companii asteapta prea mult inainte de a lua aceasta decizie, rezultand intr-o raportarea incorecta si neglijenta, intr-un moment crucial in dezvoltarea companiei. Prin urmare, faceti tot posibilul sa angajati contabilul potrivit pentru afacerea dumneavoastra.
In functie de cat de bine se descurca firma (adica cati bani face), as zice ca si pretul poate sa fie un factor important de selectie.