Ne place sa credem ca ne pastram casele noastre destul de curat (nu este foarte usor atunci cand ai copii, animale de companie si un partener care bantuie peste tot…). In timp ce simtim ca suntem intr-un vartej nesfarsit de spalare a tot ce ne inconjoara, oamenii de stiinta spun acum ca acest lucru, probabil, nu este suficient pentru a combate cantitatea de bacterii din jurul caselor noastre. Deci, cat de des ar trebui sa fie curatate aceste obiecte de zi cu zi?
Prosoapele: curatate in fiecare zi
Se pare ca ar trebui sa se inlocuiasca prosoapele in fiecare zi, sau cel putin de fiecare data cand gatiti. Unii cercetatori sugereaza, de asemenea, folosirea rolei de prosoape de hartie de bucatarie ca sa se usuce mainile sau curatarea de scurgeri, pentru a reduce la minimum riscul de contaminare.
Blugii: curatati la fiecare sase luni
Desi acest lucru ar putea parea extrem, David Hieatt, fondatorul Hieatt denim, spune ca smecheria pentru pastrarea blugilor in starea initiala este de a evita spalarea lor timp de cel putin sase luni – pentru a permite culorii denim sa devina personalizata celor care ii poarta!
Pijamaua: curatata in fiecare saptamana
Un studiu recent a constatat ca multi dintre noi poarta acelasi set de pijamale de pana la doua saptamani sau mai mult, lucru care poate duce la o cantitate urata de bacterii. Cel mai bine ar fi daca spalam pijamalele la fiecare a doua purtare, potrivit expertilor in sanatate.
Saltelele: schimbate la fiecare opt ani
Un studiu pe 30.000 de oameni din Marea Britanie a constatat ca unul din patru oameni simt ca nu sunt suficient de odihniti prin somn; cercetatorii cred ca saltelele vechi, uzate, ar putea fi de vina. Deci, la fiecare opt ani este momentul schimbarii saltelei pentru un somn decent.
Curatenia portofelului: o data pe saptamana
In conformitate cu testele Hoover, portofelele uneori transporta E. coli si alti germeni urati. Nu va recomandam sa aruncati portofelul nou in masina de spalat, puteti folosi diverse solutii din comert pentru curatare si dezinfectie.
Telefoanele: curatate in fiecare zi
S-au descoperit peste 7.000 de tipuri de bacterii pe 51 de mostre de telefon si, desi cele mai multe sunt inofensive, unele nu sunt. Curata telefonul zilnic cu o solutie antibacteriana pentru a scapa de microbi.