Citeste si articolul precedent: https://savopop.net/jasenet.html
A fi designer de grafica digitala nu inseamna in mod neaparat aceleasi lucru cu a fi designer pentru campanii sau productie publicitara. Domeniul graficii si designului este extrem de complex din acest punct de vedere, numeroasele tipuri de designeri au diverse specializari pentru tot atatea aplicatii ale designului grafic.
Ideile de baza sunt bineinteles aceleasi si exista cateva reguli generale ce trebuie urmate in orice tip de grafica digitala, insa pe langa acestea, exista si diferente esentiale intre designul unui website, designul unei coperti de carte sau al unei reviste si designul unor flyere, pamflete sau postere pentru productie publicitara. Diferenta principala este scopul fiecarui tip de design. La un website, spre exemplu, grafica este gandita pentru a tine treaz interesul celor care au ajuns deja pe pagina, ilustratiile transmit mesaje prin imagini mai usor decat prin cuvinte iar flyerele, pamfletele si posterele sunt o modalitate de a atrage clienti printr-o combinatie de text si imagine ce starneste, capteaza si retine interesul.
Diferenta intre publicitatea online si materialele publicitare tiparite
Diferenta de grafica menita pentru web advertising, adica reclame in mediile online si design-urile pentru reclama prin flyere, pamflete, postere sau alte publicatii de acest gen isi incep viata tot ca grafica digitala.
Pentru acestea trebuia luate insa in considerare si anumite detalii de care, pentru publicitatea online, designerii nu se lovesc. Detalii precum tipul de hartie, marimea ideala, impartirea informatiei pe pagini sunt elemente specifice acestui tip de publicitate.
O alta diferenta esentiala este momentul in care potentialii clienti iau contact cu elementul publicitar. In mediile online, bannerele sau reclamele sunt vizionate de catre persoane care se afla la birou, adesea intr-o pauza de lucru. Pe de alta parte, un flyer sau un pamflet se inmaneaza unui potential client din mers, ceea ce inseamana ca materialul publicitar trebuie sa aiba un impact puternic intr-un timp cat mai scurt, decizia de a pastra flyerul sau pliantul fiind facuta adesea de la prima vedere.
Cum se obtine impactul maxim de la prima vedere?
Acesta este secretul unui poster, flyer sau pliant reusit. Iar pentru a reusi in acest sens, cel mai important pas al procesului este cel conceptual. Designul se realizeaza ca grafica digitala, pe programe de editare imagini, astfel ca inainte ca acesta sa ajunga la tipografii precum http://umix.ro, produsul final poate fi analizat in varianta sa digitala pentru a decide daca acesta are calitatile necesare.
Formula ce se aplica in orice tip de productie publicitara este 40-40-20. 40% prezentarea produsului, 40% adresarea publicului tinta potrivit si 20% creativitatea.
Cum se traduc aceste procente in designul final al flyerelor?
- Prezentarea produsului se refera la text, in mod special titlul care trebuie sa atraga atentia, imaginile care trebuie sa fie clare si informatia.
- Exprimarea potrivita pentru publicul tinta sa refera la tonul mesajului, dar asta nu inseamna ca se aplica doar la cuvintele alese pentru partea de text. Tonul trebuie sa fie potrivit, spre exemplu glumet si dezinvolt daca produsul sau evenimentul se adreseaza tinerilor, profesional si ceva mai sobru daca se adreseaza oamenilor de afaceri. Aceleasi lucruri trebuie luate in considerare si in codul culorilor folosite. Culori aprinse, vibrante pentru un public tinta tanar, culori reci pentru a reflecta profesionalismul.
- Creativitatea: Acesta este elementul care poate face diferenta intre un material de impact si unul ce nu starneste interesul. Trebuie insa retinut ca original si creativ nu sunt sinonime cu flamboiant.
Citeste si articolul urmator: https://savopop.net/yhteys.html