Repararea aparatelor electrocasnice de unul singur, in loc sa apelati la un profesionist, este eficienta din punct de vedere al costurilor, economisind timp; in plus, de multe ori va permite sa prelungiti durata de viata a aparatelor.
Daca doriti sa rezolvati singur problemele aparatelor de uz casnic, aceste sfaturi va vor ajuta. Si ca intotdeauna, puneti siguranta pe primul loc: purtati echipament de protectie si nu uitati sa deconectati aparatele de la retea inainte de a incepe orice lucru.
Incepeti intotdeauna prin verificarea lucrurilor evidente
Mereu merita sa incepeti prin a verifica toate problemele de baza inainte de a cauta probleme mai grave si de a repara aparatul de uz casnic. Si asta include verificarea setarilor de alimentare, asigurarea faptului ca aparatul este conectat si pornit, verificarea pentru a vedea daca priza este alimentata, etc.
Unele aparate pot refuza sa functioneze daca sunt asezate pe o suprafata neuniforma sau daca filtrele lor se infunda si incep sa se supraincalzeasca. Incepeti cu aceste verificari simple inainte de a trece la lucruri mai grele.
Cunoasteti regula de 50%
Regula de 50% prevede: daca aparatul a trecut de 50% din durata de viata preconizata (puteti gasi, de obicei, estimari ale duratei de viata in manual sau online), iar costul preconizat al reparatiilor si inlocuirilor este mai mare de 50% din pretul unui nou aparat, probabil ca ar trebui sa inlocuiti complet aparatul.
Portalul web reparatii-electrocasnice.net va recomanda sa folositi aceasta regula atunci cand comparati costurile de reparatie a aparatelor de uz casnic, servicii profesionale, lucrari de bricolaj si inlocuire.
Ascultati piesele in miscare
Piesele in miscare sunt, de departe, cele mai probabile sa esueze din cauza uzurii sau a unei defectiuni. Cand reparati aparatele, incepeti sa aruncati o privire asupra pieselor mobile. Iar pentru majoritatea aparatelor, aceasta inseamna ca verificati ventilatoarele si motoarele pentru a va asigura ca functioneaza corect. Cel mai bun indiciu pentru gasirea problemei este de obicei zgomotul.
Ventilatoarele, motoarele si componentele similare tind sa faca mult zgomot atunci cand se defecteaza. Retineti ca ventilatoarele si centurile de ventilare sunt relativ usor de inlocuit, in timp ce motoarele sunt scumpe si mai dificil de reparat sau inlocuit.
Cumparati un multimetru bun
De unde stiti daca exista o problema in cablarea aparatelor? Testati! Iar pentru asta, aveti nevoie de instrumentul potrivit. Cumparati un multimetru care va permite sa masurati tensiunea si alte semnale importante care va arata ce fire sau componente electrice nu functioneaza. Daca doriti sa deveniti un maestru al reparatiei electrocasnicelor, aveti nevoie de un multimetru si sa va asigurati intotdeauna masurile de siguranta adecvate.
Daca nu reusiti sa-i dati de capat la problema, sau pur si simplu preferati sa lasati operatia pe mana unui profesionist, puteti apela la serviciile unei firme de reparatii electrocasnice Brasov!
Reparatul aparatelor care folosesc curent electric nu e pentru toata lumea. Apelati la un specialist si evitati probleme nedorite (scurt-circuit -incendiu, electrocutare, samd). Nu merita pentru cateva zeci -sute de lei.
Nu va bagati sa va reparati singuri aparatele ca sa faceti economie de 2-3 sute de lei, ca dati ortu’popii ca prostii. Romanii astia se cred buni la toate, vai si amar